Як вибрати офісне крісло людині з нестандартною комплекцією

Що робити, якщо ваш зріст або вага не вписуються в загальні рамки?

Вибираючи офісне крісло, багато хто з нас звертає увагу на дизайн, якість матеріалів, функціонал і, звісно, ціну. Мало хто замислюється, що середньо статистичні меблі орієнтовані на таку саму людину із середніми параметрами. А що робити, якщо ваш зріст або вага не вписуються в загальні рамки? На не продуманих меблях персоналу може бути незручно працювати, а багато в чому й шкідливо для здоров'я. Дізнаємося, які краще купити стільці для комп'ютера співробітнику з нестандартною комплекцією?

Якщо високий зріст

Вибираючи крісло для людини з великим зростом, рекомендується звертати увагу на:

  • Довжину газліфта – наскільки максимально він може спрацювати, щоб у звичайному положенні ноги перебували перпендикулярно підлозі.
  • Сидіння – має бути досить глибоким, аби вмістити таз із подовженими ногами.
  • Регульована підтримка шиї і голови – якщо підголівник стаціонарний, він може високорослому впиратися зовсім не в ті точки. При цьому не тільки не підтримуючи, а й заважаючи сидіти.
  • Підлокітники – їхню довжину Новий Стиль також рекомендує враховувати, адже променева та ліктьова кістки також збільшені.
  • Висоту спинки – підійдуть моделі з максимальними показниками.
  • Валики, додаткова підтримка – у людини з високим зростом завжди підвищене навантаження на хребет, особливо під час тривалого сидіння. Тому бажано подбати про додаткові елементи, що знижують його.

Коли невисокий зріст

Тут потрібно йти від зворотного. Подбайте про те, щоб висота сидіння була такою, аби можна було сидіти, не відриваючи від підлоги ніг. У деяких випадках знадобиться спеціальна підставка. Зверніть увагу на підлокітники, краще, коли є регулювання нахилу. Глибина сидіння також має бути невеликою. Якщо зріст зовсім низький, можливо, ідеальним рішенням буде купити стільці для комп'ютера, орієнтовані на підлітків.

Підбираємо під повноту

Зайва вага – ще більша проблема, ніж зріст, адже з нею зустрічаються набагато частіше. Тому при виборі офісного стільця орієнтуємося на:

  • Матеріал – його міцність має проявлятися в усьому. База, каркас, рама металеві, оббивка з високим коефіцієнтом зносу, а наповнювач пружний товстий.
  • Хрестовину – зі збільшеною кількістю променів для стійкості.
  • Сидіння – широке, можливо глибоке.
  • Ширину підлокітників – точно понад 5 см.
  • Максимальне навантаження – цей параметр зазвичай вказується в характеристиках меблів у магазині Новий Стиль. Від цього залежатиме, чи спрацюють механізми, газліфт, як довго меблі прослужать. Брати потрібно моделі із запасом. Якщо у співробітника вага 110 кг, краще взяти крісло, розраховане на 120 кг.

Висновок

Надзвичайно важливо, оздоблюючи робоче місце людині з нестандартною комплекцією, враховувати її особливості фігури. Звертайте увагу на матеріали, конструкцію, габарити та можливості крісла. Якщо під час вибору виникають питання – краще провести «тест-драйв» чи порадитися з консультантом.


Читайте также на "Украина адекватная":

- Про публичное обесценивание: срач, как украинская национальная черта
- Как Украина узнает о взлете п!дорских ТУшек и СУшек
- Кто сделает первый шаг, чтобы изменить ход войны?
- Водителям приготовиться. Власти Украины придумали, как узнавать место жительства уклонистов
- Камала Харрис - это плохой кандидат: она повторит судьбу Х. Хамфри
- Камала Харрис заявила, что идет на выборы в США
- Джо Байден объявил о выходе из избирательной гонки
13:56Январь, 16 2024 45
ТОП СТАТЬИ 
неделя
месяц