Мапа елеваторів України та їх основні типи

Мапа елеваторів України та їх основні типи

Українських елеватори - класифікація за призначення

Ні для кого не секрет, що продовольча безпека будь-якої країни, на сам перед, якщо країна знаходиться у стані війни, як зараз Україна, у великій мірі залежить не стільки від того, скільки збіжжя вдається зібрати, скільки від того, якими потужностями (елеваторами) для його збереження володіє країна.
 
Що стосується України, так мапа елеваторів красномовно свідчить про їх велику кількість, проте, необхідно розуміти, які існують типи елеваторів відповідно до мети їх призначення. Давайте розберемося -
  • Хлебоприймальні (заготівельні) елеватори - призначені для зберігання зерна деякий час. На них, зазвичай, проводиться первинна обробка, очищення, сушіння зерна. Крім того, зазначений тип елеваторів призначений для зберігання посівного матеріалу. 
  • Базисні елеватори - призначені для зберігання оперативного запасу зерна для поточного споживання. Зазвичай, такі елеватори мають велику місткість та розташовані у логістично вигідних місцях.
  • Перевалочні або вузлові елеватори - призначені для прийняття зерна на нетривалий час, оскільки, основним видом іх діяльності є подальшого транспортування (перевалка) накопиченого зерна.
  • Фондові елеватори - зазвичай елеватори великої місткості, призначені для використання у якості зберігачів державного стратегічного резерву зерна підвищеної якості на довготривалий період. 
  • Виробничі елеватори - будуються у межах переробних підприємств сільськогосподарської галузі і призначені для бесперебійного забезпечення вказаних підприємств сировиною. Місткість такого елеватору відповідає, як правило, відповідає виробничій потужності підприємства. Окремий випадок виробничого елеватора, це елеватори при мукомельних підприємствах, на яких виконуються додаткові дії з метою формування  мукомельної фракції.
  • Портові зерносховища  - мають великий об'єм та високу потужність перевалки, оскільки призначені для відправлення (приймання) продукції корабельними нормами.
  • Фермерські елеватори - є частиною технологічного ланцюга виробництва зерна фермерським господарством, і призначені для зберігання річного обсягу врожаю терміном на один рік.
  • Мобильні сховища (елеватори) - призначені для швидкого монтажу (демонтажу) на тих місцинах, де вони нині більше потрібні. Зазвичай, мають не дуже великий об'єм і призначені для зберігання врожаю, як правило, протягом шести місяців.
Крім того, вважаємо, що для людей, що задіяні в аграрному бізнесі, буде корисним ознайомитись з АгроБотом у мобільному додатку Телеграм - "AgroMarketUUB" (https://www.uub.com.ua/torgy-ta-auktsiony/agrarna-produktsiya/telegram-bot/ ). Він значно економить час, оскільки не тільки може створювати заявки на купівлю-продаж сільгосппродукції, інформувати про поточні ціни в реальному часі та конкретному регіоні України, а й допоможе швидко знайти вигідного контрагента та отримувати зустрічні пропозиції. Крім того, має постійно оновлювану та актуальну аналітику щодо ринку та логістики сільськогосподарських культур. 


Читайте также на "Украина адекватная":

- Про публичное обесценивание: срач, как украинская национальная черта
- Как Украина узнает о взлете п!дорских ТУшек и СУшек
- Кто сделает первый шаг, чтобы изменить ход войны?
- Водителям приготовиться. Власти Украины придумали, как узнавать место жительства уклонистов
- Камала Харрис - это плохой кандидат: она повторит судьбу Х. Хамфри
- Камала Харрис заявила, что идет на выборы в США
- Джо Байден объявил о выходе из избирательной гонки
10:55Январь, 16 2024 65
ТОП СТАТЬИ 
неделя
месяц